Valtický košt bude již 5. 3. 2011.

01.03.2011 06:35

Košt bude ve víceúčelové hale na Střelecké ulici od 10,00 hod, slavnostní zahájení a vyhlášení vítězů ve 14,00 hod.

VSTUPNÉ 300,- KČ /ve vstupném:  katalog, sklenička a volný konzum po celý den/. Vína oceněná 9 hlavními cenami budou po celou dobu výstavy průběžně doplňovaná (viz šampioni výstavy).

K ochutnání bude celkem 353 vzorků vín od 83 vystavovatelů, z toho je 28 vystavovatelů profesionálních výrobců. Téměř 50 vín je od rakouských výrobců. Celkem můžeme konstatovat, že v letošním roce jde ve Valticích o ukázkové porovnání vín malovinařů s víny profesionálních moravských a rakouských výrobců.  

Vážení přátelé, 12. ročník Valtického koštu může být pro Vás ideální možností zdokonalit se v prostředí skupinek degustátorů debatujících o víně. Ubytování ve valtických penzionech a hotelech, stejně jako v  soukromí je pro Vás připravené. Hned v neděli 6. 3. můžete absolvovat Vinařský fašank, v pátek 4. 3. jsou pro vás připraveny valtické sklepy a sklípky, prohlídka Valtického Podzemí bude mimořádně v pátek od 16,00 hod pro Vás zdarma. Během víkendu můžete navštívit i Salon vín ČR. Ve Valticích problém "kam za vínem" opravdu řešit nebudete.

Přijďte do Hlavního města vína na první letošní vinařskou akci.

Na Valtickém koštu  vystavuje obrazy a skleněné plastiky začínající malířka PETRA ŽĎÁRSKÁ, výstavu s názvem "NA DNĚ SKLENIČKY" doplňují fotografie PETRA MACHÁČKA s vinařskou tématikou.